Op dit moment nemen wij na overleg nieuwe klanten aan!

Tips voor een ''natte hondengeur'' in huis 

Natte hond afdrogen 

Wanneer je hond door de regen nat is geworden is het belangrijk om je hond met een speciale hondenhanddoek af te drogen, deze is verkrijgbaar bij de meeste dierenwinkels. Door het afdrogen voorkom je de typische hondengeur in huis. 

 

 

Was je hond met shampoo 

Als je hond erg stinkt kan je je hond wassen met een speciale hondenshampoo, deze shampoo is PH-neutraal en dus minder agressief voor de hondenhuid als  gewone shampoo .  Je hoeft je hond alleen te wassen als hij echt stinkt, in een hondenvacht zitten ook oliën die de vacht beschermen tegen vuil. 

 

Houd hondenborstels schoon

Als je de hond met een vieze borstel gaat borstelen borstel je de oude huidschilfers terug in de vacht van je hond. Dat is niet hygiënisch en je hebt kans dat de hond hierdoor juist meer gaat stinken in plaats van minder. 

 

Hondenparfum 

In de winkel kun je een speciale hondenparfum of droogshampoo kopen. Dit is natuurlijk niet de parfum die we voor onszelf gebruiken, maar dit is een speciale parfum voor honden. De geur is zo gemaakt dat het aangenaam voor de hond is maar ook voor de baas. 

 

Voeding 

Sommige honden krijgen voer wat niet geschikt is, hier zitten bijvoorbeeld veel granen in en weinig vlees terwijl een hond juist een vleeseter is en granen erg slecht kan verteren. Het gevolg hiervan is dat de hond een slechte spijsvertering krijgt. Dat ruikt meestal niet fris. Overleg met de dierenarts of met de medewerkers in de dierenwinkel om te kijken welke voeding het beste bij de hond past. 

 

Kussen of kleed wassen 

Het is belangrijk om het kussen of kleed regelmatig te wassen. De hond eet zijn kluiven op het kussen of kleed en ligt er veel op waardoor het kussen of kleed erg vies wordt.